Het Weer

De Spaanse autonome regio Baskenland (niet te verwarren met de regio Baskenland die deels in Spanje en deels in Frankrijk ligt) bevindt zich aan de noordkust van Spanje, aan de Atlantische Oceaan. De grootste steden van deze regio zijn Vitoria-Gasteiz, Bilbao, San Sebastian en Pamplona. Deze regio is tweetalig want zowel het Baskisch als het Spaans zijn hier officiële talen. De regio ligt in het Noordwesten van Spanje en grenst in het noorden met Frankrijk en ligt aan de Atlantische Oceaan.
Het klimaat van deze regio is duidelijk anders dan wat men van de zonnige costa’s aan de oost- en zuidkust gewend is. Onder invloed van een noordelijke zeestroming is het zeewater vrij koel in de zomer en regent het gedurende het hele jaar voor Spaanse begrippen veel. Zelfs in de zomer valt er geregeld een bui. Koud is het echte niet in de zomermaanden. Met middagtemperaturen die in het hoogseizoen zo rond de 22 tot 26 graden liggen is het aangenaam vertoeven aan de Baskische kust.

Met middagtemperaturen die in het hoogseizoen zo rond de 22 tot 26 graden liggen is het aangenaam vertoeven aan de Baskische kust